Generalni direktor Audija priznao da je Tesla dvije godine ispred cijele automobilske industrije

Audi priznao da je Tesla ispred cijele automobilske industrije – Tesla je 2012. godine pokrenula veliku evoluciju u automobilskoj industriji predstavivši Model S. Slobodno se može reći da je tada pokrenut trend električnih automobila koji se već danas smatraju pravom budućnosti mobilnosti, a posljednjih par godina Tesla je definitivno lider u toj industriji.

Tako je Markus Duesmann, novi direktor Audija, izjavio za Reuters da je upravo Tesla daleko naprednija od cijele automobilske industrije. „Tesla ima veće baterije jer su njihovi automobili konstruirani s baterijom kao polaznom točkom. Tesla je stoga dvije godine ispred cijele automobilske industrije i po pogledu softvera i po pogledu autonomne vožnje“, izjavio je.

Duesmann je, za razliku od drugih stručnjaka, priznao da je Tesla ispred svih, ali je po tome pitanju odlučio napraviti i značajan korak naprijed. Naime, prije dva mjeseca je predstavio novi Audijev projekt Artemis kojime bi se trebalo premostiti to zaostajanje industrije.

Cilj Artemisa je zapravo da Audi do 2029. godine planira predstaviti čak 75 novih električnih modela, a već 2024. godine bi trebao biti razvijen električni automobil s vrlo visokom efikasnosti. To naravno podrazumijeva znatno veći doseg, bolje baterije te poprilično brže punjenje.

Duesmann priznaje da su dosadašnji Audijevi e-tron modeli pomalo razočarali javnost jer još uvijek ne mogu dostići mogućnosti Tesle, ali svakako smatra da za to nikad nije prekasno. Dodaje da iako im je Tesla konkurent, taj američki proizvoÄ‘ač im može biti i inspiracija da projekt Artemis zaživi i konačno ostvari očekivanja javnosti.

Skoro cijela automobilska industrija pokušava prestići Teslu po prodajnim rezultatima i tehnologiji električnih automobila, a Duesmann je ovim potezom samo pokazao koliko su Audiju to zapravo ozbiljne namjere. Stoga nam samo preostaje čekati i vidjeti hoće li ovaj projekt zaživjeti kako spada.